środa, 11 stycznia 2017

Pieczona ryba z jajkeim

Pieczona ryba z jajkiem!


Składniki:
  • Ryba ( u mnie dorsz )
  • 1 jajko
  • 2 plastry cytryny
  • Cebula
  • Łyżka oleju
  • Folia aluminiowa
Przyprawy:
  • Sól 
  • Pieprz
  • Pietruszka 
  • Papryka ostra
Przygotowanie:
  1. Rybę przyprawiam, wkrawam cebulę i odkładam do lodówki na kilka godzin ( nie jest to konieczne ).
  2. Rybę układam na folię aluminiową.
  3. Na wierzch układam plasterki cytryny.
  4. Z folii robię taką " łódeczkę", u góry jest otwór a po bokach zginam, żeby nic nie wyleciało.
  5. Przez otwór wbijam całe jajko na rybę.
  6. Rybę wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 Stopni, na około 40 minut.
Jemy bez cytryny :)


4 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię zapiekanie w folii aluminiowej, danie jest wtedy delikatne i smaki super się łączą:) Zapraszam też do mnie na bloga, m.in na sałatkę z duszoną rzodkiewką

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj ja też bardzo uwielbiam :)
      Obowiązkowo zajrzę :)

      Usuń